3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

To Kill a Mockingbird

To Kill a Mockingbird - Harper Lee Utroligt. 22 år skulle det tage mig, før end jeg fik taget mig sammen til at læse denne klassiker af Harper Lee. Jeg har selvfølgelig hørt om den før, men har altid tænkt, at det der med bøger om racisme, det var ikke lige noget for mig. Derfor blev jeg også overrasket over, hvordan emnet er beskrevet i bogen. Det virker på ingen måde som en løftet pegefinger, men er egentlig bare en beretning set med en lille piges øjne.
De første mange sider skete der ikke så meget rent handlingsmæssigt, men jeg sad som tryllebundet og læste. Sproget var helt igennem fantastisk. Nuanceret, farvet og beskrivende på en sådan måde, at tingene blev levende for øjnene af mig. Da jeg kom godt ind i bogen, begyndte den egentlige fortælling at udfolde sig for fødderne af mig. Der er lagt vægt på rigtig mange ting og det gør, at racismen ikke overskygger det hele. Der er også plads til kærlighed, fortvivlelse, naivitet, undren og rigtig meget andet. Desværre må jeg også konstatere, at bogen jo stadig er relevant i forhold til racismen.
Karaktererne i bogen er dybe og realistiske et langt stykke hen ad vejen. Der er det uvidende, men nysgerrige barn, den lidt klogere storebror, helte-far, den mærkværdige nabo osv. Karakterer vi vel alle er stødt på enten før eller siden.
Alt i alt et helt fantastisk velskrevet stykke litteratur, som alle med respekt for sig selv bør læse.