3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

I Am Number Four (Lorien Legacies, Book 1)

I Am Number Four - Pittacus Lore Okay, lad os lige tage den én gang til: “They caught Number One in Malaysia. Number Two in England. And Number Three in Kenya. They killed them all. I am Number Four. I am next.” Når jeg læser sådan på bagsiden af en bog, så tænker jeg action. Jeg tænker en bog, man ikke kan stoppe med igen. Det var nok også derfor, jeg blev så skuffet.

Lad mig forklare: Jeg forventede action, spænding og høj fart. Jeg fik en ungdomsbog om venner og forelskelse. I hvert fald langt det meste af bogen. De sidste 80 sider var rigtig gode og super spændende, men de forrige var desværre rigtig ærgerlige set med de briller. Bogen var imidlertid en udmærket ungdomsbog, hvis det bare var det man ville have. Sproget var let og der var intet nyt under solen der, men det manglede måske en smule dynamik for helt at falde i min smag.

Handlingen var, som nævnt, ikke hvad jeg forventede. Det var ikke engang fordi jeg regnede med, at den ville være super god, jeg håbede bare på en anden genre. Det er rigtig ærgerligt og på tidspunkter føler jeg mig snydt, på andre føler jeg mig bare dum for at have forventet noget forkert. Der er bestemt ikke noget i vejen med bøger der indeholder romantik, det er jeg vist temmelig stor fan af, det passede bare ikke ind her, fordi det overtog hele plottet for mig. Det eneste der adskiller denne bog fra de andre ungdomsbøger om kærlighed er, at John er alien. Jo jo, det er da et twist og det tilføjer lidt nyt til genren, men…

Karaktererne var fine, jeg havde det hyggeligt med at lære dem at kende, men så var det også det. De påvirkede mig ikke rigtig, kom aldrig under huden på mig, men var der bare. Lidt ligesom alle de tyve mennesker i folkeskolen, som man ikke rigtig snakkede med, men ikke havde noget imod.

Jeg har hørt fra mange, at filmen er rigtig god, og jeg overvejer stadig om jeg skal se den. Jeg tror, jeg gør det. Mht. bogserien, så er det tvivlsomt om jeg læser videre. Der er masser af andre ungdomsbøger og -serier jeg hellere vil læse og det er ikke for actionens skyld jeg skal fortsætte denne.

Alt i alt var det nok bare en ærgerlig oplevelse, fordi jeg startede på denne bog for at få lidt action, og så fik jeg kærlighed i stedet.