3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

Sherlock Holmes' eventyr

Sherlock Holmes' eventyr -  Arthur Conan Doyle Likes:

• Humoren. Hold nu op, hvor er der nogen sære sager iblandt, me det bliver lynhurtigt vendt til noget, der er utrolig skægt. Især Blodbøgene var en pudsig historie, som man ikke bør snyde sig selv for.

• Ingeniørens tommelfinger, Det brogede bånd og De rødhåredes forening. Disse tre noveller var mine yndlings, og jeg er helt sikker på, at jeg kommer til at læse dem mange gange endnu.

• Notesystemet skal endnu engang have ros. Jeg har rost det i de tidligere udgaver, men det er altså også bare godt. Jeg er helt fascineret! Det er virkelig gennemarbejdet, og man kan få timer til at gå med at lære alle detaljerne – som f.eks. at Doyle ved en fejl kommer til at kalde Dr. Watson for Jason (han hedder jo John!).

Dislikes:

• Jeg var generelt lidt skuffet over den her bog. Jeg tror, det skyldes, at novellerne var så korte. Med ca. 30 sider hver, så er der ikke meget plads til at komme ind i hverken historien eller de nye personer, som hver fortælling byder på.

• Novellerne var forholdsvis ens. De fulgte næsten samme mønster: Watson tilkaldes af Holmes – de snakker med ny klient – de arbejder på en sag – de løser en sag – slut. Slutningerne varierer lidt, men overordnet er det faktisk sådan alle 12 noveller udspiller sig. Det blev bare for megt af det samme.