3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

Fra Holmes til Sherlock

Fra Holmes til Sherlock - Mattias Boström Det her er en bog, som jeg var lidt i tvivl om. Jeg har (endnu) ikke læst Conan Doyle’s værker, så ville den her bog spoile alt for mig? Jeg ved allerede en masse, men bøgerne er jo gamle og det er min egen skyld, jeg ikke har læst dem endnu, så det kan jeg ikke rigtig klage over. Men at sætte mig ned og bevidst afsløre det for mig selv? Det gad jeg ikke. Og sådan blev det da heller ikke. Der var selvfølgelig visse afsløringer i forhold til de oprindelige værkers handling, men ikke mere, end hvad jeg tror, de fleste allerede godt ved.

Det er en fagbog skrevet i skønlitterært sprog. Det betyder, at jeg måtte stoppe op undervejs og huske mig selv på, at det faktisk var en rigtig historie og ikke bare fiktion. Det var så let at glemme. Og det er absolut til bogens fordel. Den er utrolig videnstung og rummer rigtig mange informationer på hver eneste side, men det bliver aldrig tørt eller kedeligt, men formår at forblive spændende og let. Bogen tog mig en rum tid at læse, i forhold til hvor glad for den jeg var, men igen, den var meget videnstung. Der optræder utrolig mange navne, som man skal have styr på, fordi de senere i bogen får en vigtig betydning, og man skal derfor helst kunne huske nogenlunde, hvem de er. Det var ikke et problem, hvilket egentlig kom som en overraskelse for mig, fordi jeg jo ellers ikke er særlig god til navne.

Bogen handler om, hvordan Doyle i sin tid fik idéen til Sherlock Holmes, og hvordan han (Holmes) har udviklet sig til det han er i dag. Det er virkelig interessant! Det var ikke alle dele i bogen, jeg fandt lige interessant, og derfor var den svær at give en karakter. Jeg har alligevel valgt topkarakter, for selvom jeg ikke var lige begejstret over alle dele af bogen, så er de med til at vise, hvor grundig en bog det her er. Det føles måske mindre relevant, men viser den grundighed Boström har lagt i det. Den er virkelig gennemarbejdet.

En svær bog at anmelde, fordi der simpelthen er så mange ting at tage fat på. Alle, der har bare den mindste interesse i Sherlock Holmes, bør læse den her bog!

Det her er en bog for dig, der gerne vil vide:

…hvordan Oscar Wilde og Sherlock er forbundet
…Dracula og Sherlock er forbundet
…hvordan Doyle fik idéen til The Hound of the Baskervilles
…hvad Charles Chaplin har med Sherlock at gøre
…hvordan amerikanske præsidenter har påvirket Holmes
…hvorfor Disneys Mesterdetektiven Basilmus hedder sådan