5 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

[geim]

[geim] - Anders de la Motte, Jacob Jonia Geim var et impulskøb. Jeg så den til bogudsalget og researchede lidt på den inden, men valgte den så fra igen. Det var ikke fordi den lød dårlig, mere fordi jeg havde lidt rigeligt på huskelisten. Da jeg så så den i butikken, så blev mine tanker ved at kredse om den, og jeg var nød til at have den med hjem. Det har jeg ikke fortrudt siden. Den er virkelig hurtigt læst, når først man er kommet i gang. Den har nemlig en lidt speciel skrivestil. Den er ikke ringe, bare anderledes. Jeg kan ikke rigtig forklare hvordan. Men i hvert fald tog det mig lidt tid lige at vænne mig til det. Derefter fungerede det rigtig godt! :) Og så var den virkelig også sjovt skrevet af den type bog at være.

Til gengæld var der ikke meget krimi over den. Der var mere bare spænding. Normalt synes jeg spænding fungerer sådan, at det går op og ned, op og ned i spændingsniveau, men i den her var kurven meget mere jævn og ca. halvvejs begyndte jeg faktisk også at kede mig lidt. Det gik dog hurtigt over, for bare et par sider efter den tanke, begyndte tingene at tage fart igen. Rigtig dejligt og en stor lettelse, for selvom jeg ikke havde nogen videre forventninger på forhånd, så var det rart, at den var god!

Bogen er ikke videre karakterdrevet og jeg må faktisk indrømme, at jeg ikke er helt med på, hvad de næste to bøger i trilogien handler om. Ja, faktisk er jeg et stort spørgsmålstegn. Det ser heller ikke lige umiddelbart ud til, de er kommet på dansk, så nu står jeg her og skal vurdere, om svensk er noget jeg kan finde ud af eller om jeg skal snuppe dem på engelsk… For videre vil jeg gerne, bare for lige at se, hvad de handler om. Og om der er de samme personer med, for som jeg sagde, så er det ikke en karakterdrevet bog. Der er ikke rigtig nogen karakterudvikling af større art, udover den man altid ser, og jeg synes heller ikke, de var helt komplekse nok.

Bogen får dens fine bedømmelse ud fra, at den faktisk holder. Den bidrager med noget nyt og formåede at holde mig fint underholdt med undtagelse af 5-10 sider midtvejs. Ikke noget dårligt køb for 29 kr.