3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

Oprører (Dæmondræberen #1)

Oprører (Dæmondræberen #1) - Louise Haiberg Jeg har sukket længe efter denne bog og da jeg modtog den, dansede jeg rundt som en mus på speed. Det var så lækkert endelig at kunne stå med bogen i hånden. Og endnu mere lækkert blev det, da det skulle vise sig, at mine forventninger var helt på plads.

Sproget i denne bog er virkerlig godt. Jeg mener, hvor tit støder vi på en danskforfattet ungdomsbog, som faktisk har et nuanceret sprog? Det skyldes selfølgelig til dels vores begrænsede ordforråd, men også det fact, at mange forfattere har tendens til at “tale ned” til målgruppen; forklare ord, de sagtens ved, hvad betyder osv. Det er slet ikke tilfældet her. Sproget flyder let og det betyder meget for læseoplevelsen.

Da jeg læste bogen, kunne jeg ikke lade være at have Black Dagger Brotherhood i baghovedet. Målgruppen for begge bøger er nogenlunde den samme, men hvor BDB har vampyrer, har Dæmondræberen engle og dæmoner. Og sex. Måske ikke helt så meget og så råt som i BDB, men dog alligevel noget. Det betyder også, at målgruppen ikke er de helt unge, som jeg nok egentlig havde forventet, men tværtimod de unge, der følger sig lige midt imellem ung og voksen.

Historien udfolder sig langsomt, men det var ikke noget, der betød noget for mig. Faktisk gik det først op for mig langt inde i bogen, at hey, der måtte da snart komme en eller anden konfikt?! Det havde jeg slet ikke tænkt over imens jeg læste, det var bare en pludselig strøtanke. Konflikten kom selvfølgelig ;)

Karaktererne i den her bog…arhmen altså! Dominic er simpelthen bare så vidunderlig! Fræk, charmerende, kæk. Og sjov. Han har så fantastisk en humor og det blev tydeligt afspejlet i hele bogen. Også Syranthia (uf, hvor jeg elsker det navn!) er sjov, omend på en noget anden måde. Det er helt klart karaktererne der bærer bogen, men det er faktisk ikke noget, man bemærker før bagefter, og derfor gør det heller ikke noget, at plottet som sagt udfoldede sig lidt langsomt.

Det eneste der gør, at bogen ikke får topkarakter er, at jeg følte mig lidt for forvirret over de konstante skift mellem synsvinkler og fortid/nutid. Og så kunne jeg måske godt have brugt en mere åben slutning, nu hvor det jo er første del i en serie..

Når det så er sagt, så har jeg for nyligt erfaret, at det er en planlagt trilogi. Ak og ve. Her troede jeg, at jeg kunne se frem til 8-9 bøger med Dominic. Suk!