4 Followers
20 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

Skyggernes hemmelighed

Skyggernes hemmelighed - Mathilde Gram Da jeg først læste om bogen, var jeg faktisk ikke helt sikker på, hvad jeg skulle forvente. En ungdomsroman? En spændingsroman? Jeg var lidt i tvivl, men takkede alligevel ja, for jeg ville jo med sikkerhed finde ud af det før eller siden. Hurtigt gik det op for mig, at det bestemt ikke var en børne- eller ungdomsroman. Det er en barsk historie.

De første 65 sider kedede jeg mig bravt og overvejede faktisk at opgive. Det var udpenslet dagbogsskriblerier; om hvor forfærdeligt alting var, hvor onde mænd er og hvor synd det er for hovedpersonen. Jeg brød mig ikke om det – ikke fordi, jeg ikke kunne holde til det, men fordi det simpelthen blev tvunget ned i halsen på mig. Det blev for meget af det gode. Skæbnen ville dog, at lige da jeg var ved at kyle bogen ind i væggen, så vendte det hele. Bare sådan på en side eller to. Det endte faktisk med at blive en rigtig fin historie med potentiale til endnu mere. Hvis man først kommer igennem starten, så er bogen ganske spændende og interessant.

Desværre må jeg også sige, at jeg fik tanken om selvudgivelse. Jeg har ikke noget imod det, men denne bog bar præg af manglende korrekturlæsning og ufattelig mange gentagelser; til tider følte jeg mig talt ned til, for jeg havde ikke behov for at få det her med indre og ydre verden forklaret så mange gange. En gang eller to havde været nok. Sproget gør absolut intet for en ellers ganske udmærket historie, i stedet spændte det ben og irriterede mig grusomt. Flere betalæsere havde måske hjulpet, for sproget forhindrede desværre bogens historie i at udfolde sig.

Bogen har stort potentiale, og hvis man kan se udover sproget, så gemmer der sig en fin historie bagved. Når jeg giver bogen tre ud af fem, så er det fordi, jeg ikke synes det er rimeligt at lade sproget trække så meget ned. For det er en udmærket historie, som fortjener at blive læst.