3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

Lola & Spejlene

Lola & Spejlene - Janne Hejgaard Den her bog fortsætter i samme retning, som toeren lagde op til; mere mystik, som egentlig “bare” er hverdagsting. I denne bog behandles emner som sex og voldtægt og jeg synes det er dejligt at se en dansk forfatter, der ikke har berøringsangst overfor dette. Desværre bliver det en anelse for seriøst, og jeg tænker, at hvis man er 12-13 år når man læser første bog, så skal man nok lige vente lidt med at læse den her. Samtidig er jeg ærgerlig over, at det her reklamebureau halløj ikke forklares mere bagefter. Det virker som om, de bare er der, for at give tingene en forklaring.

Sprogligt må jeg indrømme, jeg ikke er særlig stor fan. “The Danes were obviously et meget artigt og lovlydigt folk.” Det er kun i enkelte afsnit, bogen på denne måde blander engelsk og dansk, men det bidrager på ingen måder positivt til bogen, tværtimod afbryder det læsemønsteret og er et forstyrrende element. Ydermere er der brugt et par svære ord, f.eks. deduktion. Her er der så en ordbog bagerst, der forklarer disse, men se nu her, hvordan deduktion er forklaret: “Logisk bevisførele: Konklusionen følger af præmisserne. Hvis præmisserne er sande, må konklusionen også være sand.” Alt sammen meget fint for mig, men jeg tror ikke det er til særlig stor hjælp for ret mange børn… Og hvor er det bare en skam, når sproget i de to forrige bøger var udmærket.

Camilla var ikke med i bogen, bare nævnt hist og her og det var virkelig et velkomment initiativ! Det var helt befriende. Omvendt var der så tre karakterer, jeg havde svært ved at holde styr på; Maja, Malene, Maria. Kunne man ikke have valgt navne, der lå lidt mindre op af hinanden? Jeg havde i hvert fald svært ved at adskille dem fra tid til anden. Men derudover, så var karaktererne hyggelige at følge, selvom jeg igen gerne ville have haft noget mere Vik :)

Alt i alt har jeg ikke armene oppe over hovedet over denne bog.