3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

Hundedage - bølleschæferen og pjoklederen

Hundedage - bølleschæferen og pjoklederen - Per Lau Jensen Jeg har længe fulgt bogens facebookside, også endnu før, det overhovedet var på vej til at blive en bog. Dengang var det “bare” en facebookside med sjove opdateringer. Da jeg erfarede, at der var en bog på vej, jublede mit indre jeg. Ventetiden husker jeg som værende ret lang…

Bogen er fortalt i samme sjove tone, som jeg var bekendt med fra facebook og forfatterens blog, og det glædede mig, at stilen var så gennemført. Historien er fortalt fra pjoklederens (forfatteren og hundeejeren) synsvinkel. Vi følger konflikter, uenigheder, konfrontationer og meget andet, man som hundeejer støder på i hverdagen; både i forhold til sin egen hund, men i høj grad også andres. Som når de f.eks. ikke kan finde ud af at samle op efter deres egen hund. Eller når de er uopmærksomme/ligeglade, og bare lader deres hund stå i stram line og gjæffe løs. Jeg kunne snildt følge tankegangen, og det tror jeg havde været tilfældet, uanset om jeg så havde været hundeejer eller ej. For helt ærligt, hvem gider jokke rundt i lort fra andre folks hunde?!
Samtidig er der selvfølgelig også en masse glæder og dem hører vi også om. Der bliver delt pizza, lagkage og råcreme (og her har forfatteren en pointe; hvorfor må hunde få råcreme uden frugt, når vi andre skal tvinges til også at tage frugten? ;) ). Alt dette udgør til sammen en beretning om et stærkt makkerskab.

Således blev det altså ikke alene en beretning om pjoklederens egen bølleschæfer, men i lige så høj grad en fortælling om nabolagets hunde og ejere. Og mon ikke vi allesammen kender typerne, der larmer hele tiden, der blander sig i andre folks sager eller er lidt for selvhøjtidelige? Det var lige så meget en fortælling om alle de små irriterende personligheder vi kender fra hverdagen, som det var en historie om en mand og hans hund.

Bogen byder på mange sjove anekdoter og især Bølleschæferen har mange sjove kommentarer. Han er temmelig provokerende, når han står der og griner af sin ejer, der lige har klemt fingeren eller på anden vis dummer sig (undskyld Per…), men man kan alligevel ikke undgå at grine lidt med. For det er altså sjovt.

Desværre var der lige en smule for mange detaljer omkring stort og småt, som ikke rigtig faldt i min smag; f.eks. hvordan Krageslottet (boligen) er opstået. Det er så til gengæld også det eneste der trækker ned.

Jeg kunne genkende mange ting fra min egen hund, men jeg er stensikker på, at man vil have fornøjelse af bogen selvom man skulle bo uden en hund i huset. Og bryder man sig ikke om hunde, så læs den alligevel; jeg er sikker på, det ikke kun er hunde der kan snakke, men også undulater, katte og firben.