3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

Laya

Laya - Jon Brændsgaard Toft Dette må betragtes som en børnebog, idet målgruppen hedder 10-16 år. Set med mine briller er vi dog nærmere de 10 end de 16 år, uden det så i øvrigt behøver være en dårlig ting. Dog synes jeg kapitlerne var lige vel lange for en børnebog at være; jeg ville nå at blive halv-forpustet, hvis jeg skulle læse bogen højt.
Sprogligt ligger bogen et sted, hvor alle kan være med. Tallet pi nævnes ved cifre, men ikke ved “navn” – altså pi. Sådan nogen små detaljer er sjove, synes jeg. Så får vi alle lidt forskelligt ud af bogen og det kan jo kun være en god ting.
Handlingsmæssigt går det ok stærkt og det er i hvert fald noget jeg selv sætter pris på, når vi taler bøger i den her målgruppe. Jeg havde ikke selv ret meget tålmodighed i den alder, og jeg forestiller mig, at det ikke er blevet bedre med årene; børn har for travlt til at sidde stille og lytte. Det er vist en helt anden diskussion… Nå, men, i hvert fald så er vi hurtigt præsenteret for Layas univers og i gang med handlingen. Der er dog to ting der undrer mig lidt: 1) Layas kat bliver på et tidspunkt låst inde i en kiste, men Laya fortsætter som ingenting. Burde hun ikke bekymre sig en lille smule, måske blive lidt ked af det og bange? Og 2) Vi hører om en indianer, der fornemmer Laya er magisk. Ham hører vi ikke mere til. Hvorfor fornemmer han det? Det ville jeg gerne have haft uddybet. Når det så er sagt, så var det et fint plot Brændsgaard her diskede op med.
Karaktererne var lidt for overfladiske til min smag, men det hang nok sammen med, at der skulle ske en masse ting på meget lidt plads. Jeg var overordnet ligeglad med dem, den eneste jeg synes rigtig godt om, var Layas vens mor. Hun var et sympatisk menneske.
Jeg kunne altså helt generelt godt lide bogen, men et stort og nyt litterært mesterværk, det var det ikke, men det er jo heller ikke meningen med denne her slags bog.