3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

Komatøs

Komatøs - Ronnie Andersen Jeg var meget skeptisk overfor denne bog. Jeg regnede ikke rigtig med noget, coveret tiltalte mig ikke, jeg havde ikke hørt om forfatteren og ud fra synopsen lød det bare som endnu en ligegyldig ungdomsroman. Det var det slet ikke.

Hvad jeg her fik, var en bog fortalt i så fantastisk et sprog. Det er virkelig sjældent, man støder på en så velskrevet dansk ungdomsbog. Jeg nød virkelig at læse den. Det var let at læse bogen, men sproget var så varieret og anderledes, at den røg et niveau højere op.

Handlingen er, desværre, super aktuel og det der ved første øjekast er en bog om mobning, svigt og misbrug, viser sig, heldigvis, at være meget mere end det. Det er historien om en pige, der er dybt misforstået og som træffer de bedste beslutninger hun kan ud fra hendes vilkår. Slutningen på bogen er virkelig også fantastisk, den fik mig til at tænke rigtig meget og bogen sidder stadig i mig, netop pga. dette.

Karaktererne i bogen er rå, men alligevel får jeg en form for sympati med dem. Jeg hadede dem ikke, selvom jeg nok burde have gjort det. Jeg fik ondt af Maj, men på den måde, hvor man føler med hende, uden at synes hun har hele verden imod sig. For det har hun ikke. Der er svigt fra forældrenes side (og det offentlige, for den sags skyld), men til gengæld har hun et par (få) venner, der gerne vil hjælpe hende. Hun tackler tingene på en meget alvorlig måde, men man kan ikke bebrejde hende det.

På trods af bogens få sider, så er der meget dybde i og rigtig mange lag at grave sig ned i. Bogen er aktuel med de emner den tager op, men gør sig nu absolut også godt som almindelig hyggelæsning. Jeg er helt sikker på, at jeg skal ud og have læst mere af Ronnie Andersen.