3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

De døde ulves sang

De døde ulves sang - Per Lau Jensen Det er altid svært, at anmelde en bog i krimigenren. Man kommer så hurtigt til at afsløre for meget om forbryderens identitet og historiens plot.
Da jeg gik i gang med denne bog, som jeg vandt via forfatterens ene facebookside, var det efter kraftig anbefaling af min far. Han havde haft gang i bogen inden jeg selv nåede til den, og han var meget begejstret. Når det gælder krimier, så stoler jeg på min fars dømmekraft, da han har tygget sig igennem utallige af slagsen.
Da jeg havde læst de første tre meget korte kapitler, blev jeg overrasket over forfatterens evne til at skildre karaktererne. Jeg kunne allerede her mærke, at der var flere karakterer, jeg holdt af. De fangede mig, jeg følte mig underholdt. Persongalleriet er stort og spændende og jeg kedede mig aldrig. Jeg var heller ikke i tvivl om, hvordan de forskellige karakterer ville reagere i forskellige situationer, det stod meget klart for mig allerede fra start af.
Plottet var helt fantastisk! Der var kun én lille ting, der irriterede mig og det kan jeg desværre ikke rigtig komme ind på her. Det var dog ikke noget, der ødelagde helhedsoplevelsen for mig. Den måde det hele var skruet sammen på…jeg får helt lyst til at prøve at tegne en slags “stamtræ” over det. Hold da op, det ville godt nok blive noget kludder. Da jeg blev færdig måtte jeg da også sidde lidt tid og lige finde ud af, hvordan det nu var alle trådene hang sammen, for der var godt nok noget at holde styr på. Det er lige før min koncentration blev udfordret ;) Om man så kan lide den slags eller ej, det er jo individuelt – jeg var vild med det! Der kørte flere små sideløbende historier og de gav lige det ekstra pift til bogen. Dog må jeg også sige, at jeg stødte på et lidt tørt område midt i bogen, men dog ikke mere end 20-30 sider, så det var til at overkomme.
Sprogligt er det simpelt og let som vi kender det fra de fleste andre danske krimier. Der var brugt let fagsprog, men det blev fint forklaret gennem bogen, så man var med på var der mentes.
Bogen her udmærker sig ikke på sproget, men på plottet og alene dét gør den værd at læse. Jeg vil i hvert fald varmt anbefale den til alle jeg kender, som gerne vil igang med krimigenren eller som måske allerede er erfaren heri.