3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

Me Before You

Me Before You - Jojo Moyes Bogen bliver fremstillet som en super romantisk chick-lit bog og intet kunne være mere forkert! Bevares, der er da romantik, men det spiller en overraskende lille rolle. Det handler mere om livet, når man er bundet til en kørestol, fordi man er paralyseret (frit oversat fra “quadriplegic”). Om de små glæder man har, om at gøre tingene, før det er for sent. Ja, tænk i PS. Jeg elsker dig. Det er lidt derhen af. Der bliver behandlet en masse forskellige temaer: søskendeproblemer, kæresteproblemer, problemer med at bo ved sine forældre som 26-årig, problemet når man vil redde verden, at bestemme over sit eget liv og sidst men ikke mindst at udvikle sig som menneske.
Bogen er hovedsageligt fortalt gennem Lous synspunkt, men enkelte kapitler bliver fortalt fra andre karakterer og det giver et dejligt break i bogen. Sproget der bliver brugt, er let som vi kender det fra chick-lit, men jeg må krybe til korset og indrømme, jeg ikke fik 100% fat i de medicinske terminologier, men det var ikke noget, der var forstyrrende for forståelsen.
Persongalleriet var herligt og let at finde rundt i. Jeg kunne dog godt have brugt lidt mindre pasager omkring Lous liv hos forældrene. Det føltes ikke altid lige relevant for historien.
Og lad mig sige det med det samme: Jeg græd. Gennem 25 sider sad jeg med papir og prøvede at undgå at søbe bogen til i salte tårer. Nøj, det er svært at læse når man græder så meget. Jeg kunne bare ikke lade vær’. Hvis I ikke vil kigges mærkeligt på, så skal I nok ikke læse bogen offentligt ;o) Så er det i hvert fald slået fast!