3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

Rod - en fighters fortælling

Rod - en fighters fortælling - Janus Nabil Bakrawi, Lene Møller Jørgensen Jeg tror, de fleste af jer kender Janus fra film og tv. Jeg skal ærligt indrømme, at da jeg fik bogen i hånden, kunne jeg ikke lade være med at tænke "hmm?" Det er som om, det er blevet moderne at få udgivet en biografi, uanset om man har noget at fortælle eller ej. Men det har Janus! Han har noget at fortælle om.

Da jeg læste om bogen, forventede jeg en fortælling om, hvordan hans barndom var, hvordan det var at blive behandlet som en ting, at blive kidnappet af sin egen far og kampen om at overleve. Det var det også lidt, men langt det mest af bogen, handlede mere om, hvordan han udviklede sig som skuespiller. I prologen er vi til hofbal ved dronningen, så følger 80 sider om barndommen, så yderligere 100 sider om drømmen om at blive skuespiller og slå igennem i Danmark. Det er mere en fortælling om, hvordan man bliver mødt i Danmark, når man er mørkere i huden end de fleste andre. Det er en fortælling om, hvordan vi sætter folk i bås, når vi i virkeligheden tror, vi hjælper dem. Og så er det en fortælling om, at blive til noget. At finde sin identitet.

Mit første indtryk efter at have læst bogen, var "wauw!" Nu er der gået lidt tid og min begejstring er faldet noget. De første 80 sider, der "burde" være tung og hård læsning gled bare af på mig, jeg følte aldrig rigtigt smerten (her håber jeg så, I forstår hvad jeg mener ;)). De sidste 100 sider derimod, var jeg mere begejstret for. At have en drøm og følge den til dørs, det er noget jeg forstår og derfor er det okay, det ikke er beskrevet bedre end det er. Sproget er nemlig heller ikke noget at råbe hurra for. Det er fladt og kedeligt. Ideen med dialog som indledning til hvert kapitel, fanger heller ikke rigtig mig.
Jeg har stor respekt for Janus, især efter at have læst bogen. Der bliver ikke holdt tilbage med noget som helst. Der bliver fortalt om alt, også mere end jeg har det godt med at vide. Det er med til at give bogen et ærligt udtryk og jeg har stor respekt for Janus, for at have fortalt sin historie så ærligt.