3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

Vampyrkongen (Black Dagger Broderskabet, #1)

Vampyrkongen (Black Dagger Broderskabet, #1) - J.R. Ward De første 50 sider i bogen blev vendt med lynets hast. Min nysgerrighed var vakt og jeg ville have svar på, hvad der var sket og hvorfor. Desværre måtte jeg bladre og bladre og ikke finde svar før midt i bogen. Og kun for at støde ind i nye problemer. Sproget var jeg meget skeptisk overfor i starten, jeg er ikke meget for al den banden og svovlen i en bog. Det ser ikke pænt ud, det lyder ikke godt og ja, jeg bryder mig bare ikke rigtig om det. Alligevel generede det mig kun de første 20 sider, så var jeg inde i sproget. Jeg er vild med den måde, hvorpå historien fortælles så normalt, som om det bare er noget, vi allesammen har oplevet. Det giver en hel anden slags troværdighed – på trods af, der ikke findes noget som vampyrer i realiteten.
Jeg kan godt blive lidt “forarget” over, hvordan bogen markedsføres som børnebog, for det er bestemt ikke for børn! Blandt andet havde jeg ti sider i første del af bogen, hvor en sexscene beskrives udi detaljer. Lad mig være ærlig; det gjorde mig ikke noget, det var tværtimod spændende – og nyt – at en bog i denne genre, hvis målgruppe er relativt ung, tør begive sig ud på det område.
Hvis jeg sådan helt kort skal forklare, hvorfor jeg ikke – modsat rigtig mange andre – har givet bogen 5 stjerner, så er det fordi, det tog mig lang tid at blive fanget af historien, som jeg aldrig rigtig følte kom igang. Vi lærer det store persongalleri godt at kende, bliver fortrolig med en masse udtryk og bliver godt klædt på til næste bog i serien. For mig føltes denne bog som én lang prolog, men den har slet ikke skræmt mig væk, men tværtimod vakt min nysgerrighed frem mod næste bog, der i øvrigt udkommer 15/3 og hedder Din for evigt.