3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

Divergent

Divergent  - Veronica Roth Med en rating på 4,38 ud af 184.869 afgivne stemmer på goodreads, så var mine forventninger naturligvis også relativt høje. Jeg vidste ikke, hvad bogen handlede om, jeg havde hverken læst omtalerne eller bogen bagside, så jeg gik ind til det med åbent sind. Jeg vendte de første 100 sider i bogen med håb om, at det blev bedre. Det gjorde det ikke. Denne bog havde så stort potentiale, men udnyttede det ikke. I stedet faldt den totalt til jorden for mig. Det univers bogen foregår i, er hverken forklaret eller uddybet og det gav altså store huller i historien. Hvorfor er landet, byen eller verden (eller hvad det nu er) opdelt i fem faktioner? Det er muligt, det bliver forklaret i bøgerne længere henne i serien, men det føltes bare ugennemtænkt på mig.
Ligeledes var jeg ligeglad med karaktererne. Tris, hovedpersonen…jeg kunne ikke være mere ligeglad med, om hun fik hjertestop og faldt død om. Det er hårdt sagt, men så ville bogen i det mindste slutte ;) Hendes venner, familie og flirt var jeg også ligeglade med. De var så flade og intetsigende. Jeg kunne ikke mærke nogen kemi mellem Tris og hendes flirt, men på den anden side kunne jeg slet ikke mærke kemi mellem mig og bogen, så det har helt sikkert også haft noget at sige ;)
Sproget er det, der gjorde det for mig. Det skal forstås på den måde, at havde det været bare lidt ringere, så havde jeg opgivet bogen. Det var dog til at holde ud, adskilte sig ikke synderligt fra andre ungdomsbøger, og det gjorde bogen til en relativt hurtig firnøjelse. Det kommer nok ikke rigtig bag på nogen, at jeg ikke vil læse resten af serien.
Når det så er sagt, så var bogen altså heller ikke værre. Den er fin som ferielæsning, når man ligger på en strand og ser ud over det caribiske hav og har en mojito i hånden.