3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

Daughter of Smoke & Bone

Daughter of Smoke & Bone - Laini Taylor Denne bog skiller sig ud fra andre ungdomsbøger pga. dens….cover! Ja, du læste rigtigt, dens cover er forskellen fra andre ungdomsbøger.
Handlingen ved jeg virkelig ikke, hvad jeg skal sige til. Der blev rejst så mange spørgsmål og det var et fåtal af dem, der blev besvaret. Og så snart ét spørgsmål blev besvaret, rejste det bare to nye. Første bog i en trilogi skal selvfølgelig ikke besvare alle spørgsmål, men desværre synes jeg den svarer på alt for lidt. Der gik også lang tid, før man ligesom kunne få kædet de første 70 sider sammen med resten af bogen og det holder altså ikke helt. Ligeledes kommer der et langt afsnit, hvor vi stifter bekendtskab med andre personer, og det var jeg egentlig ikke særlig interesseret i, så det var bare en lang, kedelig passage jeg skulle igennem. Desværre var der intet nyt i denne handling, det føltes mest af alt bare som tomme ord. Heller ikke den cliffhanger bogen prøver at diske op med fungerer særlig godt.
Også persongalleriet skuffer lidt; der introduceres flere karakterer, som faktisk er relativt overflødige og dermed bare går hen og bliver til op mod 50 siders spild. Der var dog få karakterer, jeg godt kunne lide, bl.a. Zuzanne. Hun var som et friskt vindpust på en ellers vindstille dag.
Sproget er som vi kender det fra de fleste andre ungdomsbøger: let, flydende og ungdommeligt. I forhold til handlingen og den måde sproget flyder på, så er der brugt enkelte svære ord, der måske vil ødelægge lidt af forståelsen for de yngre læsere, men for mig var det ikke noget problem.
Jeg tror ikke, jeg vil læse videre i serien og det er ikke en bog, jeg direkte vil anbefale til andre, men den var udmærket at sidde og læse i toget og som lidt let godnatlæsning, men noget videre var den desværre ikke.