3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

Rav Kikkerten (Det Gyldne Kompas, #3)

Rav Kikkerten (Det Gyldne Kompas, #3) - Philip Pullman Det tog mig godt og vel tre uger at få læst denne bog. Ikke fordi den var dårlig, men simpelthen bare fordi jeg har været så dårlig til at sætte mig ned og tage mig sammen til at læse. Jeg har før omtalt denne serie som en af mine yndlings, men det er vel egentlig lidt snyd, så længe man ikke har læst den færdig. Det har jeg så nu. Det føles nærmest lidt tomt nu. Hvad nu? Hvor skal jeg nu vende mig hen? Jeg har brug for mere Lyra, Iorek, Coulter, Will, Roger og alle de andre. Der er bare ikke mere. Øv!
Persongalleriet er som vi kender det fra de øvrige bøger i serien; stort og flot beskrevet. Man kommer virkelig ind under huden på individerne.
Sproget fra Pullmans hånd er helt fantastisk. Det tager lige et par sider at vænne sig til det og jeg kan forestille mig, at man enten elsker eller hader det. Selv tilhører jeg selvfølgelig den første gruppe. Jeg er vild med, at det til tider bliver lidt kringlet, at der er brugt mange lange og halv-akademiske ord. Det giver bogen noget unikt og adskiller den klart fra den øvrige ungdomslitteratur. Hvis man da overhovedet kan kalde det det. Personligt ville jeg synes det var synd, hvis man brugte disse bøger til højtlæsning eller forærede dem til 10-årige. Nej, de er for vigtige. De skal læses, når man selv er gammel nok. Det kan virke lidt snobbet, men jeg synes virkelig de fortjener, at læseren forstår dem.
Handlingsmæssigt sker der rigtig mange ting. Der er en masse løse ender der skal slås knude på og det bliver der. Jeg sidder kun tilbage med ét lille spørgsmål og det har ikke betydning for seriens helhed, men gnaver bare lidt i min egen nysgerrighed. Alt i alt går denne serie op i en højere enhed.
Dette er en smuk serie!!!!!!