3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

Say What You Will

Say What You Will - Cammie McGovern This book has so much to say about love. It definitely made me think.Likes:

• Hvad den her bog ikke har at sige om forelskelse og kærlighed… Suk! Den fik virkelig tankerne igang. Vi tænker ikke meget over det til dagligt, men de fysisk handicappede drømmer jo lige så meget om kærligheden som os andre. I Amys tilfælde handler det om, at hun ikke kan snakke uden sin Voicebox. Hun kan ikke altid styre sine bevægelser og sit hoved. Alligevel drømmer hun om kærligheden på præcis samme måde som alle andre gør. Og hvorfor skulle hun ikke også det? Hendes hoved fejler jo ingenting. Det gør hendes hjerte heller ikke. Hun er jo en helt almindelig teenagepige, som bare har nogle ekstra udfordringer. Jeg er vild med, hvordan bogen virkelig fik mig til at tænke over det. For når det kommer til stykket, har vi så i virkeligheden ikke alle lidt fordomme om, at folk som Amy aldrig vil få en kæreste? Men hvorfor egentlig ikke? Fantastisk, hvordan den fik en til at reflektere over tingene.

• Der er sms’er og emails i bogen og det giver et fint afbræk i den ellers normalt opsatte bog, og det kunne jeg godt lide. Er generelt vild med sms og email i mine bøger.

• Der kommer et plottwist i den her bog, som nok er et af de vildeste, jeg nogensinde har oplevet. Det var så vildt! Jeg havde slet, slet ikke set det komme, overhovedet!

• Sarah er en fantastisk biperson. Hun er virkelig en god ven overfor Amy. Så loyal og virkelig i bogstaveligste forstand en ven i nøden. Amy og Matthew groede også på mig; Amy med hendes fysiske udfordringer og en familie, der ikke håndterede alting som de måske burde, og Matthew med hans mentale udfordringer.

• En af de ting, vi hører meget i denne bog er, at “the fear is real, the danger is not.” Det handler om, at Matthew har nogle mentale udfordringer, og Amy lærer ham, at selvom angsten er reel nok, så er faren det ikke. Det synes jeg er værd at tanke over. Det er i hvert fald noget, jeg selv vil tage med mig.

Dislikes:

• Bogen startede utrolig langsomt ud, og jeg følte ikke rigtig noget for hverken Amy eller Matthew. De var der bare og det var ok, men heller ikke mere end det.

• Der er en lille ting ved plottwistet, der irriterede mig. Ville så gerne fortælle hvad det var, men spoilers….