3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

Grønne øjne

Grønne øjne - Dennis Jürgensen Målgruppen for denne bog er uden tvivl noget under min alder, men ikke desto mindre fandt jeg novellerne spændende og jeg var rigtig godt underholdt, imens jeg læste dem. Der er ingen tvivl om, at jeg synes selve gys elementerne var en anelse tynde til tider, men ikke desto mindre, så gav novellen om hånddukken mig mareridt i en sådan grad, at jeg vågnede op om natten og var glad for, at det så småt var ved at blive lyst. Ud af de fire noveller, var der kun en, jeg fandt kedelig. Det var historien om Jokerklubben. Jeg tror, det skyldes den manglende forhistorie. Havde jeg fået den, ville jeg sandsynligvis også have kunnet lide den.

Der er ingen tvivl om, at det er sproget der bærer denne bog. Jeg er vild med de grimme navne, Dennis Jürgensen ofte benytter sig af. Det giver bogen en vis charme. Samtidig er sproget bare så enkelt og let formuleret, at det får mig til at undre mig over, hvorfor mange gode bøger er så lange; ofte er en masse ord overflødige. Det er i hvert fald sådan det virker i denne bog.

Det, at de fire noveller hænger sammen, er en rigtig god måde at fortælle en lidt længere historie på. Det føles som fire små, korte historier, selvom det måske nærmere er en lidt længere, der bare er delt lidt op. At personerne alle er relaterede uden at kende hinanden. Det var ikke alle personer, jeg var lige glade for, men overordnet set, var de alle beskrevet godt. Det eneste jeg manglede, var lidt svar, men jeg ved også godt, at det var en del af det hele; at man skal sidde bagefter og være lidt i tvivl om, hvad det hele egentlig gik ud på.

At få historien fortalt gennem små noveller var en spændende oplevelse. Det bliver helt sikkert ikke mit sidste møde med Dennis Jürgensens gys og jeg vil klart anbefale den til børn og unge, der har brug for lidt uhygge.