3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

Revolution

Revolution - Louise Haiberg Likes:

• Personerne i den her serie… De er alligevel ikke helt så simple, som jeg troede da jeg begyndte på første bind. Dominic var lige pludselig ikke så sort/hvid alligevel, og jeg begyndte faktisk også at synes, at hans måde at handle på var for meget. Alligevel kunne jeg godt lide ham. Det gjorde ham mere menneskelig (ha! Han ville hade at blive kaldt menneske :D ) og lettere at forstå, på en eller anden måde.
Udover det, så kunne jeg rigtig godt lide samspillet mellem Michael og Benjamin, jeg syntes det fungerede så godt! Jeg var virkelig hooked på de to.

• Efterhånden som jeg nærmede mig slutningen blev jeg mere og mere i tvivl om, hvordan den ville ende. Og er der noget, jeg godt kan lide, så er det altså, når jeg ikke kan forudsige bøgernes slutning når man er halvvejs eller 3/4-del inde i bogen.

• Jeg tror, jeg har nævnt det i de to andre anmeldelser også, men hold nu op Louise skriver unikt! Enten kan man lide det, eller også kan man ikke. Jeg kan godt. Sproget er utrolig dansk og til tider er det i virkeligheden nok også lidt kikset, men jeg synes alligevel, det klæder bogen. Det synes jeg, fordi det virker til, at der har været taget et valg om, at i alle de situationer man kan, der skal man finde et dansk ord, der kan erstatte det engelske. Så er det jo klart, at det til tider vil virke kunstigt, men det er et så utrolig modigt valg, synes jeg, og jeg har kun respekt tilovers for det. Jeg føler mig næsten også overbevist om, at jeg ville kunne slå op i en hvilken som helst bog og alene ud fra sproget kunne identificere, om det er noget Haiberg har skrevet. Og det siger altså ikke så lidt! :)

Dislikes:

• I min anmeldelse af Oprører (første bog) skrev jeg, at jeg godt ville have 8-9 bind. Efter at have læst det sidste, så holder jeg faktisk fast i tanken om flere bind. Årsagen skal findes i, at jeg synes det hele bliver lidt forhastet. Der sker rigtig mange ting og over en meget lang tidsperiode. Jeg ville elske at have været endnu mere i dybden med meget af det, og især de sidste to bind kunne godt have været meget længere, synes jeg. Det blev lidt for rodet til mig, jeg fik forkludret lidt i, hvornår hvad skete og hvorfor.