3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

Stålhjerte

Stålhjerte - Brandon Sanderson Likes:

• Prologen sætter lynhurtigt tempoet for resten af bogen. Den er virkelig fangende. I hvert fald formåede den at fange min interesse med det samme, og jeg fik derfor også relativt høje forventninger til resten af bogen.

• Selve plottet i historien er ret fint, der er action, men ikke uden plads til at lære persongalleriet at kende.

• Prof var en virkelig godt udtænkt person, som jeg holdt af lige fra første gang, jeg mødte ham. Han var nok den person, jeg kom til at holde mest af. Davids udvikling var nu også fint beskrevet. Megan var nu også en rigtig fin karakter, selvom jeg fik et noget karikeret billede af, hvordan hun så ud.

• Selve ideen var rigtig fin, og jeg kunne godt lide det nye take på fantasy. Sproget var utrolig let læst, og slet ikke så tungt, som jeg havde regnet med.

Dislikes:

• Omend sproget var så let, så var det slet ikke mig. Jeg blev faktisk utrolig skuffet. Jeg har hørt mange steder fra, at Brandon Sanderson skulle være en mester med sproget. Jeg kunne slet ikke få øje på det; der var utrolig mange gentagelser og metaforerne fungerede bare slet ikke. Det her var ikke andet end “almindelig” ungdoms fantasy for mig. Jeg havde svært ved at få øje på “den store mester” i værket – det er dog nok mere en forkert forventning fra min side af, end det er bogen der i sig selv var dårlig.

• Navnene fungerede på ingen måde på dansk. Det lød bare lidt fesent…

• Metaforerne skar mig i øjnene. Det føltes lidt som om, man havde forsøgt at bruge så mange som muligt og komme op med så mange som muligt selv. Det fungerede slet ikke, det føltes alt for forceret.

• Generelt var denne bog lidt flad for mig. Der var lagt op til så meget fra prologen, men så faldt det bare lidt til jorden igen. Jeg manglede action med hjerne og ikke bare “nu gør vi sådan, for hvad skal vi ellers…”