3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

Arangutang

Arangutang - Sanne Munk Jensen Vores hovedperson, Sigga, er 16 år gammel og oplever hvad man nu gør i den alder. Der hvor jeg har et problem med hendes alder, er sproget. Det er alt for ungt i forhold til, at hun er så gammel. Det lyder som noget, der kommer ud af munden på en 12-årig. Det kan jeg ikke helt forholde mig til. Det forstyrrer mig generelt hele vejen gennem bogen. Udover det, var selve skriftsproget meget let at læse og jeg forestiller mig, at bogen henvender sig til de yngre på dét punkt, mens den på handlingsforløbet er målrettet de lidt ældre. I det hele taget føler jeg mig lidt forvirret omkring, om den er henvendt de helt unge (13-14 år) eller om den er skrevet med henblik på de 16-årige. Sprog og tema hænger slet ikke sammen for mig.
Karaktererne føles ligeledes urealistiske. Det er meget sort på hvidt og sådan er teenagere jo trods alt heller ikke. Der manglede dybde, evnen til at vise empati og sympati var der nærmest ikke. Det er rigtig ærgerligt. Jeg savnede, at Sigga kunne sætte sig ind i tingene og se sagerne fra andre sider end sin egen (selvom det i nogle sammenhænge ofte er sådan teenagere er). Samtidig savnede jeg forældreansvar. Den kan let give det unge menneske, der har bogen i hånden, et forkert indtryk af, hvordan tingene egentlig er og bør være – eller også er jeg bare blevet gammeldags.
Jeg er fuldt ud opmærksom på, jeg ikke er i målgruppen for bogen, og det er da sikkert fornøjelig læsning for unge piger, men jeg fik absolut intet ud af bogen. Jeg har læst en af forfatterens andre bøger, En dag skinner solen også på en hunds røv, og havde stor fornøjelse af den, men der er også gået meget tid siden da. Desværre har jeg ikke intentioner om, at læse Munk Jensens øvrige værker. Jeg bliver faktisk helt trist over at læse den her bog, fordi jeg mener, der havde været meget mere at byde på. Heldigvis tog det mig kun en halv aften at få bogen læst.