3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

Kronprinsessen

Kronprinsessen - Hanne-Vibeke Holst Jeg havde min tvivl om denne bog, det må jeg indrømme. Min far hævdede, at den var for politisk til mig. Det var jeg også selv bange for. Alligevel endte jeg med at sluge den råt. Egentlig læste jeg den til at starte med, med henblik på at bruge den i en senere eksamen. Er der noget, jeg bare ikke er god til, så er det pligtlæsning. Alligevel havde jeg svært ved at stoppe. Det føltes meget mere som lyst end pligt.

Sprogligt er der ikke noget at tage fejl af; det er Hanne-Vibeke Holst. Nu har jeg ganske vist kun læst Louise-trilogien af hende, en ungdomsserie, men det er let at genkende hendes sprog. Det er klart der bruges politiske, og af og til også akademiske, udtryk, men det er bestemt ikke noget der hindrer, tværtimod gavner det romanen. Der var ikke brugt plads på at beskrive uvæsentlige ting, som f.eks. vejret, udsigten fra flyet osv. Det var sprunget over og gav mig en mere intens læseoplevelse. Hun formår også at bruge de skiftende synsvinkler rigtig godt, og det er eller noget, der ofte irriterer mig, når jeg læser. Jeg synes tit, det forvirrer mere end det gavner. Det var så ikke tilfældet her, og hvor er jeg bare glad for det. Hvert (meget lange) kapitel indledes med en kort skrift af en mystisk person – det er aldrig 100% klart, hvem der har skrevet det. Selvfølgelig kan man gætte sig til det i langt de fleste tilfælde, men i starten er det lidt svært, indtil man lige lærer de forskellige personer at kende.

Plottet er fantastisk, jeg elskede det. Mange af tingene er forventelige, men sådan bør det også være, efter min mening, når man skriver en så samfundsrealistisk roman. Der er flettet politik, kærlighed, familie, venner/fjender og intriger ind i bedste Skadestuen stil. Det skal selvfølgelig nævnes, at synes man politik og alt der har med det at gøre er uinteressant, så bør man nok finde sig en anden bog. Der er rigtig meget politik, men alligevel slet ikke så meget, som jeg egentlig havde troet. Der kunne jeg godt have brugt lidt mere, men så skulle bogen nok også have været udvidet lidt. Heldigvis har jeg to til gode i serien.