3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

Akavet

Akavet - Ronnie Andersen Mit første møde med Ronnie Andersen var [b:Komatøs|16104033|Komatøs|Ronnie Andersen|https://d.gr-assets.com/books/1350996998s/16104033.jpg|21915603] – en bog han fik Kulturministeriets forfatterpris for. Som jeg nævnte i min anmeldelse af den bog, var det fuldt fortjent. Derfor var det også med let forhøjede forventninger, at jeg gik i gang med hans nyeste bog. Alle forventninger blev da også indfriet.

Jeg var i starten ikke særlig overbevist om skrivestilen, men det kom stille og roligt og nu er det noget af det, der fascinerer mig mest. Den er forvirrende og frustrerende, ja, men den er samtidig med til at give bogen det udtryk, jeg tror, er meningen. For det er akavet, som bogens titel (og tema), når der både er tekst foroven, forneden og over det hele. Men det fungerer. Det generelle sprog er let, men de små finesser der er smidt ind får det hele til at gå op i en højere enhed. Der er brugt forskellige fonts og skriftstørrelser og det spiller bare rigtig godt sammen. Samtidig er bogen sat op således, at den skal læses “på siden.”

Jeg er ikke voldsomt imponeret over bogens handling, den minder på mange måder om så mange andre bøger. Selvom dette kun var min anden bog af forfatteren, så genkender jeg alligevel et par ting; åbne slutninger, masser af ting, man kan tolke som man vil og en historie, der egentlig er tragisk, men som man (jeg) alligevel finder humoristisk. Humoren er måske lidt langt ude til tider, men igen understreger det blot bogens titel; Akavet.

Jeg nød at læse en dansk ungdomsbog, hvor man støder på alt fra garnbomber til sure landbetjente. Det gør det hele lidt mere jordnært. Det behøver ikke foregå ude i den store hvide verden, men kan godt bare foregå i det lille landsbysamfund, hvor alle kender alle – og hvor du som læser kommer til at kende alle.

Jeg er helt sikkert ikke færdig med Ronnie Andersen. Han kunne godt være en af de forfattere, hvor jeg er nød til at læse det hele. Ikke fordi, det er store historier, men fordi det er så anderledes historier på den ene eller anden måde.