3 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

Spillets by

Spillets by - Lise Bidstrup Da jeg først modtog bogen, må jeg indrømme jeg tænkte “åh nej.” Det lød alt for meget som The Hunger Games og jeg har et lidt ambivalent forhold til bøger, der lyder meget som om de er kopier af andre. Efterhånden som jeg kiggede mere på bogen, blev jeg alligevel positivt stemt. De første 50 sider vendte den første følelse tilbage; [b:The Hunger Games|2767052|The Hunger Games (The Hunger Games, #1)|Suzanne Collins|https://d.gr-assets.com/books/1358275334s/2767052.jpg|2792775] om igen! Efterhånden som jeg kom længere ind i bogen, var det faktisk ikke helt så slemt alligevel.
Sprogligt kan man godt mærke, det ikke er Lises første bog. Hun skriver i et let og flydende sprog, som samtidig er nuanceret. Det var en rigtig god følelse, at læse en velskrevet dansk bog.
Hvis denne bog var kommet før The Hunger Games, så havde min begejstring uden tvivl været noget større. Der er ikke noget trekantsdrama, men ellers har den mange ligheder med THG. Rangguruerne, forskellige niveauer, kun én vinder af spillet osv. Det bryder jeg mig ærlig talt ikke rigtig om. Selv slutningen var næsten en kopi. Jeg må indrømme, at jeg ikke forstår, hvorfor man ikke kommer op med sine egne ideer. Når det så er sagt, så var det et friskt pust på den danske ungdomslitteraturs scene. Ja, jeg er temmelig splittet egentlig. Jeg kunne godt lide bogen, men det strider bare lidt imod mit princip mht. plottet, uanset hvor meget jeg så prøver at se bort fra det.
Karaktererne i bogen føles lidt flade. Der bliver i starten lagt lidt op til, at Kimos bror befinder sig i en konflikt med sig selv, men vi hører ikke rigtig mere til den – desværre. Jeg kunne godt bruge en lidt længere slutning, hvor jeg hører om, hvordan det dels går med Kimo og hendes familie, men også hvordan det går Jorn og Urn og deres familier.
Generelt set var det en hyggelig læseoplevelse og det er også det der gør, at karakteren bliver som den bliver.