5 Followers
19 Following
boghunden

boghunden

Currently reading

The Bloody Chamber and Other Stories
Angela Carter
Armada
Ernest Cline

Løbende tjener

Løbende tjener - Dennis Jürgensen Likes:

• Der er to sideløbende historier i bogen; den ene om Frans Jessen, den anden om Roland Triel. Det er helt klart den sag om Roland Triels tragedie, der bærer bogen. Det var den historie, jeg hele tiden ville vide mere om. Den var spændende og interessant, og jeg havde lyst til at lære mere. Samtidig var jeg ivrig efter at finde ud af, hvad de her små “spor”/livstegn betyder.

• I begyndelsen er bogen meget præget af den specielle humor, Jürgensen mestrer så fint. Det var sjovt og bogen var rigtig fin underholdning. Samtidig egnede den sig rigtig fint til højtlæsning.

Dislikes:

• Sproget. Hold nu op, hvor var det bare anstrengende! For det første, så er det altså ikke nødvendigt at skrive alle navne, mærker, byer osv. ud i fuld længde hver gang. I kapitel 58, som på Mofibo er 5 sider langt (i landskabs-mode), står der “manden med modermærket” 13 gange. Det er bare for at give en idé om, hvor grelt det er. For det andet, så var det som om, der blev fumlet efter specielle ord, bare “fordi jeg kan.” De ord blev så brugt i flæng. Det var påfaldende kluntet og blev desværre kun værre jo længere man kom. Det endte med at blive et ret stort irritationsmoment.

• Bogen er fyldt med klichéer. Det er helt okay at benytte sig af gamle tricks, krimien er jo trods alt ikke en ny genre længere. Desværre oplevede jeg det som om bogen var skrevet efter en skabelon. Det var virkelig ærgerligt og jeg må indrømme, at jeg faktisk blev ret skuffet.

• Gerningsmanden. Nej. Bare nej. Det var på ingen måde nogen overraskelse. Vi, kæresten og jeg, havde siddet og gættet igennem hele bogen og flere gange havde vi været forbi vedkommende. Desværre blev vi ikke overraskede, da det blev afsløret. Det er selvfølgelig bare drøn uheldigt.

• Der er nogle ting omkring slutningen af bogen, der slet ikke giver mening. Den måde politiet arbejder på – eller ikke arbejder, er det nok nærmere – den er simpelthen for langt ude. Det er så langt fra virkeligheden! Det var bare dråben i forhold til den her bog…

Alt i alt fremstår det som en noget kluntet bog, og jeg ville ønske, Jürgensen holdt sig til det, han er så god til, nemlig at skrive hhv. gys og humor for børn og unge. Det er der, hans styrke ligger. Alligevel vil jeg nok give mig i kast med bog to, Dansende røde bjørne. Om det så også bliver som højtlæsning, det er noget mere usikkert.

Mere end det

Mere end det - Patrick Ness MINDFUCKERY!!! This is bloody brilliant! I can't even... Also, Tomasz <3

Kamma Morgensur

Kamma Morgensur - Cecilie Wallengren, Dorte Pontoppidan Thyssen Det er godt nok en børnebog, men sjældent har jeg grint så meget. Hold op, hvor var det bare åndsvagt sjovt!
Desværre var nogle af sætningerne ret kluntede og slet ikke mundrette.

Fables, Vol. 1: Legends in Exile

Fables, Vol. 1: Legends in Exile - James Jean, Craig Hamilton, Lan Medina, Steve Leialoha, Bill Willingham Hold da op en skuffelse. Halvvejs og giver op. Historien er kedelig og tegningerne grimme. Slet ikke mig.

Mig før dig

Mig før dig - Jojo Moyes Even better the second time around. I can't deal with this.

Okay, so I have some theories about [b:After You|25020381|After You (Me Before You, #2)|Jojo Moyes|https://d.gr-assets.com/books/1424983156s/25020381.jpg|44693518] - I'll put them in spoilertags just in case someone comes across this review and haven't read "Me Before You" yet.
I think Lou will end up with Nathan. I kind of hope so. If she doesn't, she'll probably end up with Richie - the guy she chatted with in "Me Before You". It's gonna be one of those two, I think. Personally I'm rooting for Nathan, since he was such a sweetheart ♥

De sidste jomfruer i verden

De sidste jomfruer i verden - Tom Ellen, Lucy Ivison Book received from publisher.

Likes:

• Der er ingen tvivl om, at det her er en sjov bog. Det fremgår allerede på bagsiden og skulle man have misset det der, så fremgår det faktisk af aller første side i bogen. Og den var også sjov. Rigtig sjov. Den minder mig lidt om Louise Rennisons bøger, men bare med lidt ældre hovedpersoner.

• Det her var en rigtig god “mellem” bog – I ved, sådan en, man lige snupper mellem to andre bøger, når man ellers ikke lige helt ved, hvad man skal gå i gang med. Den er sjov, let og på charmerende på sin egen måde. Det er nok en af de bøger, der både er hurtigt læst og hurtigt glemt, men imens man sidder med den, så er den altså tiden værd.

• Jeg kunne sagtens se potentialet i den her bog, og jeg har også allerede anbefalet den til min lillesøster på 16, som netop var begejstret for Louise Rennisons bøger. Jeg tror nemlig, at den vil egne sig rigtig godt til de, der er sidst i folkeskolen eller først i gymnasiet. Altså de der 15-16 år. Den er meget i øjenhøjde med den målgruppe, følte jeg.

• Der bliver talt en del om sex. Det er der som sådan ikke hverken noget overraskende eller nyt i, men det fede er, at det bliver gjort på en måde, der er utrolig realistisk. Veninderne i bogen stiller hinanden de spørgsmål, som man måske selv talte med sine veninder om, da man var 16. De deler begejstring på lige fod med bekymring. Jeg fik i hvert fald en opfattelse af, at det var meget ærligt.

• Der var et særligt sted i bogen, hvor jeg bare vidste, at jeg ville kunne lide bogen. Det betød ikke noget særligt for bogen som sådan, men det fik mig til at bonde med den ;) Det er nemlig der, hvor hovedpersonen Hannah kommer med det her fremragende citat, som jeg kun kan være enig i:

“Ugh,” sagde jeg. “Jeg hader Channing Tatum. Han ligner en menneskeabe.”
S. 85.

Dislikes:

• Hovedpersonerne Sam og Hannah er færdige med gymnasiet og skal på universitet efter ferien. De er 18 år gamle. Der er bare intet der får dem til at virke så modne, overhovedet. Faktisk virker de begge som nogle på 15-16 år. De virkede i hvert fald på ingen måde modne nok til at jeg ville tænke, at de faktisk var myndige…

• Stella. Hold nu op, hvor er hun bare en dårlig veninde. Jeg kan slet ikke tilgive hende. Jeg havde ikke bevaret kontakten, hvis jeg havde en som hende i mit liv.

• Jeg er nødt til at nævne coveret, selvom det selvfølgelig ikke betyder noget for bogens vurdering. Men jeg synes helt ærligt, at det er meget lidt tiltrækkende. Jeg ville gå langt uden om bogen, hvis jeg så den i boghandlen. Og det synes jeg faktisk er en skam! For indholdet er ret godt, og bagsiden såvel som ryggen er faktisk ganske ok.

Dagene løber halt

Dagene løber halt - Martin Nørgaard Jeg tror, jeg er ret imponeret. Det kræver en gennemlæsning mere.

De overlevende

De overlevende - Chris Weitz Book received from publisher.

Likes:

• Sproget i den her bog er der ret delte meninger om. Og ja, det var godt nok også noget specielt. Jeg kunne egentlig meget godt lide det. Bogen er fortalt fra hhv. Jeffersons og Donnas synspunkt. Det var utrolig let at kende forskel på de to. Donnas fortællestil var meget direkte og ligefrem. Det med at tænke før man taler, det var ikke noget, hun gjorde brug af. Jeffersons kapitler var mere sammenhængende og var ikke i samme grad præget af så afbrudt en tankerænke. Det fungerede bare rigtig godt for mig.

• I starten kunne jeg ikke lade være at rynke lidt på næsen af kærlighedsdramaet. Jorden er ved at gå under, alle børn og voksne er døde, der er kun teenagerne tilbage. Hvem har tid – og overskud – til kærlighed?! Men så tænkte jeg lidt over det. Måske er det passende nok. Mon ikke, der er nogle instinkter, der ville sætte ind? Artens overlevelse og alt det der. Det bildte jeg i hvert fald mig selv ind, og så accepterede jeg det.

• Bogen mindede mig lidt om de der langt-ude-katastrofefilm. I ved, der hvor det hele bliver lidt for plat og lidt for meget og hvor man bare sidder og griner lidt fjoget af skærmen. Den her bog var sådan. Det hele var lidt for langt ude. Alligevel kunne jeg ikke lade være at sidde og grine af det hele. Det var bare lidt for utroligt og lidt for meget, og tilsammen betød det egentlig, at det bare blev en rigtig sjov actionkomedie på bog. Jeg bilder mig ind, at man godt kan mærke, at forfatteren også er filminstruktør.

• Referencerne i den her bog fortjener også at blive nævnt; Star Wars, The Hunger Games, Ringenes Herre, Fifty Shades of Grey og hvad har vi. Jeg elskede det!

Dislikes:

• Hovedpersonerne. Jefferson var et arrogant fjols, mens Donna bare var helt igennem dum at høre på. Jeg ved ikke engang, hvad vi skal kalde hende. Hun var så langt ude, at det i stedet for at blive åndsvagt at høre på bare blev sjovt. Jeg håber ikke, hun er baseret på en, forfatteren kender. I så fald: stakkels ham! Jeg brød mig virkelig ikke om nogen af dem, som I nok kan se. Det var værst i starten. For det endte faktisk med, at de voksede så meget på mig, at jeg sad og heppede på, at de ikke blev skudt, spist, hængt eller whatever. Jeg ville gerne have, at de skulle overleve. De irriterede mig stadig i slutningen, men slet, slet ikke så voldsomt som i starten.

• Der bliver forklaret en lille smule omkring den her virus, hvorfor og hvordan. Desværre er det bare ikke ret meget. Selvom jeg nød, hvor stærkt alting gik, så savnede jeg altså lidt forklaring på, hvordan det kunne gå så stærkt. Jeg tror, de svar kommer i den næste bog, det er der i hvert fald lagt op til. Der kunne bare godt have været lidt mere forklaring i den her bog også.

Solen går sin gang

Solen går sin gang - Ernest Hemingway, Klaus Rifbjerg, Inge Rifbjerg 2,5*
Jeg er SÅ skuffet :(

Jeg henter solen ned

Jeg henter solen ned - Jandy Nelson Book received from publisher.

Likes:

• Bogen har stort fokus på kærlighed; familie, forelskelse, venner. Det optager en stor del af bogen, og det bliver gjort på en rigtig fin måde. Generelt er sproget i bogen ret flot, og det er som om, der er kælet lige det ekstra for det. Især kunne jeg godt lide Noahs kapitler, de var virkelig gode.

• Der er to synsvinkler i bogen; Noahs og Judes. Jeg er normalt ikke fan af det, da jeg kan have svært ved at skelne mellem flere vinkler. Det var også lidt tilfældet her. Jeg kan bare ikke beslutte mig for, hvorvidt det er en god eller en dårlig ting. Noah og Jude er jo tvillinger, og den måde det bliver fremstillet på i bogen her gør, at jeg synes det er smart, de lyder så ens. Det må være meningen. Alligevel blev jeg flere gange lidt forvirret og i tvivl om, hvem det nu lige var, jeg var igang med at læse om. Jeg har alligevel bestemt mig for, at se det som en god ting.

• Bogen var en pageturner på den måde, at jeg hen mod midten blev nysgerrig på, hvilke hemmeligheder der mon gemte sig under den “pæne” overflade. Det gjorde, at siderne begyndte at vende sig selv og selvom det egentlig ikke var en bog med mysterier og mordgåder, så begyndte det faktisk at føles sådan alligevel. Jeg måtte bare kende til de hemmeligheder. Da jeg så kom til dem, så følte jeg mig godt nok dum. Jeg hoppede jo i med begge ben! Det hele var så tydeligt og lå lige foran mig, men alligevel opdagede jeg det ikke. Ups. :P

Dislikes:

• Hovedpersonerne, Jude og Noah, er rigtig fine, men… Det her er en meget karakterdrevet bog, og det er ikke lige min kop te. Jeg vil have spænding og action og knap så meget fokus på personernes følelser og udvikling. Det blev lige langhåret nok til mig. Det er jo en personlig smagssag, men det var for meget for mig.

• Grundet ovennævnte kedede jeg mig desværre bravt i langt det meste af bogen. Vi skulle helt hen til de 65% førend jeg begyndte at være underholdt. Det påvirker desværre også min bedømmelse af bogen.

Harry Potter and the Sorcerer's Stone

Harry Potter and the Sorcerer's Stone  - J.K. Rowling, Jim  Dale I absolute love Jim Dale, he did an amazing job with this book ♥

Græshoppejunglen

Græshoppejunglen - Andrew  Smith Likes:

• Ved første øjekast er dette en bog der lyder til at være dystopisk. Det var den da også noget af tiden, men langt det meste af bogen var altså ikke. Normalt ville jeg nok være blevet skuffet, for det her med græshopperne, det fyldte relativt lidt i bogen. Lige præcis med denne bog gjorde det mig dog ikke så meget, da Austin og hans udvikling var spændende nok i sig selv. Jeg var helt glad for, at det dystopiske ikke optog mere plads end det var tilfældet.

• De problemer, Austin oplever og de tanker, han har, var virkelig absurde og obskure, på kanten til at være for meget. Det passede bare så godt til historien, at det virkelig understregede, hvor forvirrende det kan være at være ung og stå på skillelinjen mellem barn og voksen. Det blev tydeligt, at der hverken findes rigtigt eller forkert, men at det hele handler om, hvem man er og hvem man gerne vil være.

• Persongalleriet var generelt rigtig godt, det samme kan siges om settingen. Især var jeg vild med genbrugsbutikken og Shann. Shann, fordi hun var tøsefornærmet på den rigtige måde og butikken fordi den tilføjede det lidt skæve og mystiske.

• Sproget i bogen var meget specielt, og jeg brugte også en god del tid på at læse den. Det betød, at jeg havde bedre tid til at fordøje hele bogen, og jeg er sikker på, det også var med til at højne min oplevelse af den.

Dislikes:

• Hvis jeg skal komme med noget negativt, så var jeg ikke særlig vild med efterskriftet/epilogen. Jeg fik lidt den der “nu er det for meget”-følelse, og jeg havde foretrukket den lidt mere åbne slutning

Grounded

Grounded - G.P. Ching Currently free on Amazon US: http://www.amazon.com/Grounded-Trilogy-Book-1-ebook/dp/B00A6F67LK/ref=sr_1_1?s=digital-text&ie=UTF8&qid=1439845182&sr=1-1&keywords=grounded

Among the Hidden

Among the Hidden - Margaret Peterson Haddix This book was pretty good. The first 25% was a little slow, but after that it was fine. It was somewhat predictable at times and the story wasn't exactly new, but I enjoyed it anyway.

Even though it's a rather short book, Luke - the main character - went through a development. I liked him a lot towards the ending. I didn't like his parentes too much through and I wondered about Jen's mom since she didn't make an apperance in the book.

It felt a little like this wasn't a complete book and that maybe all seven books in the series should've been just one book.

Forbandelsesbryder

Forbandelsesbryder - Gail Carriger Whoa! That cliffhanger.....!!!Likes:

• Jeg kan virkelig godt lide sjove bøger, og det var den her i høj grad! Sarkasmen drev af siderne og måden hvorpå personerne drillede hinanden var lige mig. Mange af tingene var i virkeligheden ligegyldige bemærkninger, men de bidrog til, at jeg fik en rigtig god læseoplevelse.

• Hvem skulle have troet, at hatte ville kunne fylde så meget i en historie? Ok, ok, det var ikke det overordnede plot selvfølgelig, men det var altså lidt et sjovt sidespor som jeg morede mig meget over.

• Der var en meget tydelig seksuel tone i mange af bogens bemærkninger og jeg kunne ikke lade være at grine af det, fordi det var så tykt smurt på. Det var virkelig skægt. I virkeligheden er det nok sådan noget, man fniser lidt over når man er 15, men jeg kunne nu også godt se det sjove i det. Der var ikke udpenslede sexscener, men det var slet heller ikke nødvendigt.

• Der er mange overnaturlige væsner med i bogen, men det fede er, at det ikke er åbenlyst, hvem der er hvad – i hvert fald ikke hele tiden. De har et rigtig fint samspil og supplerer hinanden på en fin måde.

• Slutningen. SLUTNINGNEN!? Måske ikke verdens største cliffhanger, men spændende nok til at jeg altså godt lige vil vide, hvad der sker!! Den hiver i øvrigt også bogen op for mig, så hvis jeg havde kørt med halve stjerner havde den fået sådan en…

Dislikes:

• Okay, så hovedplottet i den her bog var ikke helt så spændende, som jeg havde håbet på. Jeg læste egentlig mest bogen for personerne og humoren, ikke så meget fordi det var spændende – lige med undtagelse af slutningen altså. I virkeligheden er der ikke så meget andet end det, jeg ikke brød mig om, men jeg er og bliver en plot-læser – en, der læser for plottet og ikke sproget eller personerne. Derfor betyder det rigtig meget for mig og vægter også en del, om jeg vil det eller ej

The Arctic Incident

The Arctic Incident - Eoin Colfer This book was so good!

I love the characters, especialle Holly and 'Smulder' as he is called in the Danish book - I loved his thing with the Oscars! The kentaur was pretty nice too. I liked Artemis a lot more in this one. Butler is still an amazing characters as well.

The plot was much better in this one with multiple storylines,politics and yeah. It had several wtf-moments, at least for me. Like when Artemis shot his dad, OMG did not see that coming!!

The humour in this book was pretty great too! I loved every reference and sarcastic saying, like the thing with the cereal boxes.

I'm definitely continuing this series!